Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα της Ελένης Σαραντίτη.

Ελένη Σαραντίτη

Με τη χαρά που μου δίνει η γνώση ότι μπήκατε σε ένα χώρο όπου κυριαρχεί το βιβλίο, αυτό το πολύτιμο αγαθό της ανθρωπότητας, σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου ενώ για να είναι πληρέστερη η γνωριμία σας με το έργο μου, παραθέτω ορισμένες πληροφορίες που με αφορούν :

Γεννήθηκα στη Νεάπολη Λακωνίας με την ωραία θάλασσα και την πανάρχαιη ιστορία. Η οικογένεια μου ήταν πολυμελής, ευτυχισμένη και ο ναυτικός πατέρας μας μάς έπαιρνε συχνά στα ταξίδια του τα καλοκαίρια. Έτσι έμαθα να αγαπώ από μικρό παιδί την πατρίδα. Από παιδί, επίσης, αγάπησα και τα βιβλία, αγάπη που κρατά μέχρι σήμερα και που συνεχώς δυναμώνει. Δεν είναι υπερβολικό αν πω ότι περιστοιχίζομαι από βιβλία και ότι λαχταρώ να διαβάσω όλο και πιο πολλά, όλο και πιο όμορφα.

Επισκέπτομαι πολύ συχνά σχολεία, δήμους, βιβλιοπωλεία, πολιτιστικούς συλλόγους όπου συνομιλώ με παιδιά αλλά και ενηλίκους για την ευεργεσία που προσφέρει στον άνθρωπο ένα καλό βιβλίο. Ήμουν τακτική συνεργάτις στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» για είκοσι πέντε χρόνια. Πρόπερσι κυκλοφόρησε το δέκατο πέμπτο βιβλίο μου, ιστορικό μυθιστόρημα, το οποίο αφορά στην προσωπική, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ασύλληπτη στην λαμπρότητα της αλλά άγνωστη μέχρι σήμερα, ζωή του ήρωα των Θερμοπυλών Λεωνίδα. Τίτλος του «Η θυσία». Πέρυσι τα Χριστούγεννα κυκλοφόρησε «Η καλεσμένη των Χριστουγέννων», χριστουγεννιάτικο αφήγημα. Η διαδικασία της συγγραφής είναι από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής μου. Μια άλλη ευτυχία για μένα είναι η οικογένεια μου. Που είναι όλοι τους γεροί και αγαπημένοι.

Αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα πράγματα που μου δίνουν χαρά και απόλαυση, όπως η φύση, τα ζώα, η μουσική, η θάλασσα, οι μοναχικοί περίπατοι, η κατάνυξη στις μεγάλες γιορτές και οι αναμνήσεις μου από αυτές, τα ταξίδια σε τόπους μακρινούς, οι συχνές επισκέψεις στον γενέθλιο τόπο, η φιλία. Θεωρώ ότι η ζωή μού φέρθηκε με γενναιοδωρία αλλά κι εγώ αγάπησα και εκτίμησα και τίμησα,ακόμη και την ομορφιά των απλών ή ασήμαντων -φαινομενικά- πραγμάτων η οποία υπάρχει και μας καλεί σε κάθε μας βήμα, όπως το κελάηδημα ενός πουλιού, ο ήλιος του μεσημεριού πάνω από τα κύματα, η βροχή που πέφτει στα τζάμια και στα φυλλώματα, τα αρώματα και τα χρώματα των λουλουδιών. Αυτά είναι χαρές, και δόθηκαν για όλο τον κόσμο, αρκεί να μην τις προσπερνά κανείς αδιάφορος.

Τα βιβλία