Παρουσίαση βιβλίου «Χριστουγεννιάτικα καλαντίσματα για τα παιδιά της Ίμβρου»

Κυρ, 22/12/2013

«Χριστουγεννιάτικα καλαντίσματα για τα παιδιά της Ίμβρου»

«Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά και φώτιση Αγία
στης Ίμβρου τ’ όμορφο νησί να φτάσει η ευλογία»
Εφέτος οι ευχές των μαθητών και των εκπαιδευτικών των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα ταξιδεύουν στην Ίμβρο. Εκεί όπου το Σεπτέμβριο, έπειτα από πενήντα χρόνια σιωπής, ήχησε και πάλι το κουδούνι στο Ελληνορθόδοξο Σχολείο των Αγίων Θεοδώρων και η διευθύντρια του σχολείου κ. Παρασκευή Μπερμπέρη υποδέχθηκε τα τέσσερα μαθητόπουλα, τον Αλέξανδρο, τη Σοφία, το Μωυσή και το Δημήτρη. Οκτώ αγαπημένοι λογοτέχνες μας και ισάριθμοι ζωγράφοι, μαζί με τους καθηγητές Εικαστικών του Σχολείου μας, συνέγραψαν και φιλοτέχνησαν πρωτότυπες ιστορίες, που περιλαμβάνονται στο βιβλίο «Χριστουγεννιάτικα καλαντίσματα για τα παιδιά της Ίμβρου», Εκδόσεις CHILD SERVICES, τηλ. 2109656200. Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν για τις ανάγκες του σχολείου της Ίμβρου. Προλογίζει ο κ. Γεώργιος Δ. Καψάλης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – Συγγραφέας.

Με τη σειρά οι συγγραφείς, οι ιστορίες και οι ζωγράφοι είναι:

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΑΡΕΛΛΑ: «Χριστουγεννιάτικη προσευχή» & ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΛΑΝΤΖΑΣ
ΕΛΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΥ: «Ένα δώρο για τα Χριστούγεννα» & ΘΕΜΗΣ ΚΟΝΤΟΓΟΥΡΗΣ
ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ: «Χριστουγεννιάτικο παραμύθι;» & ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΝΑ
ΛΙΛΗ ΛΑΜΠΡΕΛΛΗ: «Ο ασβός των Χριστουγέννων» & ΧΡΥΣΑ ΒΕΡΓΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΛΩΤΗΣ: «Χριστουγεννιάτικο καράβι στο Αιγαίο» & ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ
ΕΛΕΝΗ ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ: «-Ο Αϊ-Βασίλης; -Αυτοπροσώπως!» & ΣΤΑΘΗΣ ΒΑΤΑΝΙΔΗΣ
ΝΑΝΝΙΝΑ ΣΑΚΚΑ-ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: «Το παιχνιδάδικο» & ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ: «Χριστούγεννα στη Γη του Πυρός» & ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΖΕΡΜΙΑΣ

Στον Πρόλογο ο κ. Ελευθέριος Γείτονας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, σημειώνει: «Τα κείμενα των συγγραφέων και οι δημιουργίες των ζωγράφων εναρμονίζονται με τις μεγάλες προσδοκίες των παιδιών να ζήσουν σ’ έναν κόσμο ονειρικό, ελεύθερο, δίκαιο και δημιουργικό. Τα παιδιά θα συνειδητοποιήσουν ότι αυτές τις άγιες ώρες η ευαισθησία των απλών ανθρώπων δεν φαίνεται μόνο από την αγάπη τους για το συνάνθρωπο, αλλά και από την αγάπη τους και την τρυφεράδα για τα ζώα. Θα κατανοήσουν ότι η συλλογικότητα σε συνδυασμό με τον καταμερισμό δράσεων συγκροτούν ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό, που το απολαμβάνει ισόρροπα όλη η οικογένεια. Θα εγγράψουν στη μνήμη τους και θα θυμούνται για πάντα ότι πρέπει να ’ναι ξυπνητοί, όταν αγρυπνάει ο καιρός και η ιστορία. Θα μάθουν πως η ελπίδα των Ιμβρίων για επαναπατρισμό δεν χάθηκε. Έχουν κι αυτοί την πυξίδα τους. Προορισμός τους τώρα η Ίμβρος».

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 18.00, στον Σύλλογο Ιμβρίων Αθηνών (Ελευθερίου Βενιζέλου 80, Νέα Σμύρνη, τηλ. 2109345096).