Επίσκεψη στον Α' Κύκλο Φιλαναγνωσίας - Εκπαιδευτήρια Καίσαρη

Πέμ, 19/12/2013

Στο πλαίσιο του Α' Κύκλου Φιλαναγνωσίας επισκέφτηκε τους μαθητές της Γ' Δημοτικού η διακεκριμένη συγγραφέας, Ελένη Σαραντίτη. Οι μαθητές μας απόλαυσαν την ακρόαση χριστουγεννιάτικων παραμύθιων από τη συγγραφέα.

eleni saranditi
 
 


Σχόλια Συγγραφέα:

"Με το σημείωμά μου αυτό θέλω να ευχαριστήσω την διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη για την χαρά που μου έδωσε η επίσκεψή μου στο σχολείο σας, και ειδικώς, η συνάντησή μου με τα υπέροχα παιδιά της Γ’ Δημοτικού, ανάμεσα στα οποία φοιτά και η εγγονούλα μου, Ελένη Παναγιώτου. Την Ελένη την έχω -το δυνατόν- αναθρέψει με παραμύθια και -μικρότερη- με νανουρίσματα από την δημοτική μας παράδοση. Στο μέλλον, θα της είναι χρήσιμα διότι θα διαπιστώσει ότι τα παραμύθια και τα τραγούδια του λαού μας αποτελούν την συνέχεια αλλά και την σοφία, και την ύπαρξη του Γένους μας. Και κατά τις ώρες της χαράς και κατά τις ώρες της λύπης του. Ή και κατά τις περιόδους των ανεξάντλητων αγώνων του. Αλλά και τα βιβλία το ίδιο έχουν συνεισφέρει.

Στέλνω γιορτινούς χαιρετισμούς σε όλα τα παιδιά, ιδιαιτέρως στα παιδιά της Γ’ που ήταν τόσο θαυμάσιοι ακροατές και συμμετείχαν με την καρδιά τους στην θερμή συνάντησή μας, επίσης και στις πολύ αγαπητές δασκάλες τους. Ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα με τα παιδιά. Νομίζω πως έχουμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να συζητήσουμε για την δύναμη του βιβλίου και για τις χαρές που προσφέρει. Προς το παρόν τους εύχομαι υγεία, πρόοδο, και ωραία όνειρα, αγάπες και φιλίες.

Με χαιρετισμούς και ιδιαίτερη εκτίμηση

Ελένη Σαραντίτη"